Η Epic Games θα κυκλοφορήσει Unreal Development Kit για το iOS!

Η Epic Games, δημιουργός της Unreal 3 Game Engine ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Unreal Development Kit (UDK) για το iOS,  το οποίο θα δώσει στους developers παιχνιδιών του iOS  απεριόριστη πρόσβαση σε δυναμικά 3D εργαλεία κατασκευής παιχνιδιών.

Η δωρεάν έκδοση του UDK της Epic είναι η πολύ δυναμική μηχανή που χρησιμοποιήθηκε σε παιχνίδια όπως το Gears of Wars και το Epic Citadel ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε σε πρόσφατο event της Apple μπορείτε να το βρείτε και στο AppStore.

Μόλις κυκλοφορήσει το UDK για το iOS θα περιέχει τους ίδιους editors και τον κώδικα που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει έναν αριθμό blockbuster παιχνιδιών, φυσικά θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε που θέλει να δημοσιεύσει κάποιο παιχνίδι στο AppStore. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιούνται έχουν κοστίσει στους developers από 500 δολάρια εως και 10 χιλιάδες δολάρια, οπότε με την δωρεάν κυκλοφορία του UDK η Epic μειώνει δραματικά τον πήχη για την εγγραφή ενός iOS developer που θέλει  να δημιουργήσει φανταστικά παιχνίδια.

Επίσης η Epic Games θα λανσάρει μαζί με το UDK για το iOS διάφορα tutorials στην developer community. Δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία για την κυκλοφορία του.

[Macworld]